Fysio 038, de modernste fysio in Zwolle

Ben jij op zoek naar een moderne fysiotherapiepraktijk? Fysio 038 is een innovatieve maar persoonlijke praktijk in Zwolle. Bij ons staat de sporter altijd centraal. Wij leveren gerichte zorg waarbij gebruik wordt gemaakt van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Hiermee kunnen wij de meest up-to-date zorg bieden.

Wat maakt ons bijzonder?

Al onze therapeuten zijn op masterniveau geschoold. Dat houdt in dat zij allemaal één of meerdere specialismen hebben. De therapeuten krijgen ook bijscholing en wonen cursussen bij om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en om de nieuwste inzichten te kunnen toepassen in de praktijk. Voor de beste vorm van fysio in Zwolle ben je bij Fysio038 aan het juiste adres!

De technieken die wij toepassen tijdens de behandeling zijn zeer divers in vergelijking met kleinere praktijken. Voorbeelden van behandelingen die de laatste jaren steeds meer in trek zijn, zijn dry needling, shockwave therapie, psychosomatische fysiotherapie en oedeemfysiotherapie.
Dry needling is een speciale techniek waarbij met een dunne naald triggerpoints in spieren worden aangeprikt. Hierdoor ontspant de spier zich en neemt de pijn af.

Shockwave therapie is een behandelmethode die vaak snel aanslaat. Met schokgolven worden pijnlijke plekken in het lichaam behandeld. De schokgolven stimuleren de zelfhelende werking van het lichaam, waardoor de bloedcirculatie verbetert en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dit zorgt voor een sneller herstel.

Psychosomatische fysiotherapie kan worden toegepast bij klachten waar geen directe, lichamelijke oorzaak voor te vinden is. Denk hierbij aan vermoeidheid, hoofdpijn of pijnklachten. Bij psychosomatische klachten wordt gefocust op het herstellen van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid.

Oedeemfysiotherapie stimuleert de afvoer van vocht. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van oefentherapie, krachttraining, zelfmassage en manuele lymfedrainage.

Overige behandelingen bij Fysio 038

Naast deze innovatieve behandelmogelijkheden, bieden wij natuurlijk ook de reguliere behandelingen aan, zoals:

Tevens bieden wij verschillende specialistische behandelingen. Wij zijn met name gespecialiseerd op het gebied van sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie en manuele therapie.

Een sportfysiotherapeut kan een belangrijke rol spelen in het behalen van jouw doelstellingen voor het sporten en kan helpen bij het voorkomen van blessures. Bij een blessure kan hij ook beter inschatten hoe jouw herstel moet verlopen.

Wij zijn de nummer één in Zwolle op het gebied van bekkenfysiotherapie en hebben veel ervaring met bekkenklachten.

Behandelingen bij Fysio038

Voor welke klachten kan je bij onze praktijk terecht?

Wij kunnen helpen bij klachten in de nek, schouder en rug die bijvoorbeeld zijn ontstaan door een verkeerde houding. Bovendien kunnen wij helpen bij een sportblessure of revalidatie na een operatie. Ook behandelen wij heup-, bekken-, knie- en enkelklachten of andere lichamelijke klachten.

Bij het eerste bezoek aan onze praktijk, wordt een intake gehouden. Dit bestaat uit een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Wij vinden het persoonlijke aspect erg belangrijk. Daarom stelt de fysiotherapeut in samenspraak met jou een behandelplan op naar jouw wensen en doelen. Vervolgens kan gestart worden met de behandeling waarbij je ook een indicatie ontvangt van de duur van de behandeling.

Wie kan bij ons terecht?

Jong tot oud kan bij ons terecht voor een behandeling. Kinderen worden niet behandeld door een reguliere fysiotherapeut, maar door een gespecialiseerde kinderfysiotherapeut. Wij hebben relatief gezien lange openingstijden.

Het hanteren van ruime openingstijden is niet meer weg te denken uit de wereld van de fysiotherapie. Wij zijn dan ook geopend van maandag tot en met vrijdag. Maandag tot en met woensdag zijn wij open van 8.00 – 21.00. Op donderdag van 8.00 – 20.00 en op vrijdag van 8.00 – 17.00. Zo hopen wij iedereen te kunnen voorzien van de juiste behandeling op een voor hen geschikt tijdstip.

Direct een afspraak bij Fysio 038?

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen of wil je een afspraak maken? Bel 038 020 20 038 of maak een afspraak via onze website! Als je belt, kun je dezelfde dag nog terecht.

We hebben een contract met alle zorgverzekeraars. Indien fysiotherapie in uw verzekeringspakket zit, wordt de therapie daarom vergoed tot het maximaal aantal vergoedingen is bereikt. Ons veelzijdige team staat voor je klaar met de modernste technieken!

Vragen? neem vrijblijvend contact op.