Vaatproblematiek / claudicatio intermittens

De beste Fysiotherapeuten van Zwolle.

Specialisten in Sportfysiotherapie, Bekkenfysiotherapie & Manuele therapie

Vaatproblematiek / claudicatio intermittens

Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) wordt veroorzaakt door slagaderverkalking, waardoor patiënten etalagebenen (Claudicatio Intermittens) kunnen krijgen. De beenspieren krijgen hierdoor niet genoeg zuurstof waardoor er pijn of kramp ontstaat. Ook kan je last krijgen van een doof of moe gevoel in de benen. Deze klachten treden op tijdens het lopen en verdwijnen bij het stilstaan.  Naar schatting heeft drie procent van 55-plussers last van PAV en veertien procent van 70-plussers. Roken, te weinig beweging en ongezonde voeding zijn risicofactoren voor PAV.

Looptraining onder begeleiding van een fysiotherapeut helpt goed tegen etalagebenen. Uit meerdere studies is gebleken dat deze looptherapie een effectieve behandeling is voor patiënten met PAV. Onder persoonlijke en enthousiaste begeleiding verbeter je de doorbloeding, kracht, coördinatie en het uithoudingsvermogen. Door de training verbeteren ook de pompfunctie van je hart en je longfunctie. En daarmee je algehele fitheid. In de training is ook aandacht voor stoppen met roken en het zelfstandig trainen 

We werken samen met meerdere disciplines zoals diëtiek voor een gezond eetpatroon en podotherapie. Zij kijken mee bij de looptechniek en de houding.

Onze therapeuten zijn aangesloten bij het Chronisch ZorgNet. Dit is het landelijke netwerk van gespecialiseerde therapeuten die gesuperviseerde looptraining bieden aan mensen met claudicatio.  Daardoor worden deze behandelingen in de meeste voorkomende gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.

 

 

 

Neem direct contact met ons op

Onze specialisten

Anneke is onze vaatproblematiek / claudicatio intermittens therapeuten. Heb je vaatproblematiek / claudicatio intermittens therapie nodig? Zij staat voor je klaar! Maak gemakkelijk een online afspraak. Natuurlijk kun je ook bellen of mailen voor het maken van een afspraak.

Eerst meer weten? Bel of mail gerust.

“Het menselijk lichaam zit fantastisch in elkaar en past zich aan aan de wereld om zich heen”

Vragen? neem vrijblijvend contact op.