Longrevalidatie

De beste Fysiotherapeuten van Zwolle.

Specialisten in Sportfysiotherapie, Bekkenfysiotherapie & Manuele therapie

Longrevalidatie

Wanneer je een longprobleem hebt, krijg je vaak een benauwd gevoel tijdens bewegen en/of in rust en ervaar je sneller vermoeidheid. Daarbij kan het ook zijn dat je moet hoesten. Hoesten kost veel energie, waardoor je ook weer benauwd en extra vermoeid raakt.

Door deze klachten heb je de neiging om minder te bewegen en lever je veel kracht en conditie in. Dan wordt het steeds lastiger om in beweging te komen of te intensiever te gaan bewegen. 

 

Om deze vicieuze cirkel te doorbreken kijken wij verder dan de klachten die je ervaart, welke gevolgen heeft het voor het dagelijks leven, je familie en vrienden, werk.

 

In onze revalidatie krijg je:

  • ademhalingstherapie
  • ademspiertraining
  • oefenprogramma op maat
  • oefenprogramma voor thuis
  • adviezen hoe om te gaan met je longproblemen, weer grip krijgen op je klachten.

 

Onze kracht zit in persoonlijke enthousiaste begeleiding, waarbij tijd voor de patiënt voorop staat, waarbij we wekelijks bespreken hoe het gaat en het trainingsprogramma optimaliseren om je persoonlijke doelen te behalen. Om deze doelen te behalen werken we nauw samen met longartsen, longverpleegkundigen uit het ziekenhuis en van Icare, huisartsen en praktijkondersteuners, de diëtist en psychomotorisch therapeut (PMT). 

 

Onze fysiotherapeuten zijn aangesloten bij het Chronisch Zorgnet. Dit is een groot landelijk netwerk van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bij patiënten met chronische aandoeningen.

 

 

 

Neem direct contact met ons op

Onze specialisten

Anneke is onze longrevalidatie therapeut. Heb je longrevalidatie therapie nodig? Zij staat voor je klaar! Maak gemakkelijk een online afspraak. Natuurlijk kun je ook bellen of mailen voor het maken van een afspraak.

Eerst meer weten? Bel of mail gerust.

“Het menselijk lichaam zit fantastisch in elkaar en past zich aan aan de wereld om zich heen”

Vragen? neem vrijblijvend contact op.