De nummer 1 fysiotherapeut van Zwolle

In de ochtend staan we op uit bed, lopen naar de keuken en maken ons ontbijt. Zo beginnen we al bewegend de dag. Zelfs als we even compleet stil (denken) te zitten, zijn er spieren actief. Om al deze en andere bewegingen voor elkaar te krijgen, wordt er gebruik gemaakt van het bewegingsapparaat. Het bewegingsapparaat bestaat uit o.a. het skelet, gewrichten, pezen en skeletspieren.

We gaan er eigenlijk altijd vanuit dat dit gewoon werkt. Maar toch zijn er miljoenen mensen, die jaarlijks een fysiotherapeut bezoeken, vanwege klachten aan hun spieren of gewrichten.

Dat is ook niet verwonderlijk. Want een fysiotherapeut helpt bij lage rugklachten, tennisarm, nekklachten, frozen shoulder en gewrichtsklachten om zo maar eens een paar dingen te noemen.

Klachten en bijpassende hulp door een fysio

Doordat we zoveel gebruik maken van ons bewegingsapparaat, is het niet vreemd dat er verschillende klachten aan kunnen ontstaan. Er zijn vele verschillende klachten mogelijk aan het bewegingsapparaat. Dit kan een blessure zijn van alle gewrichten in het lichaam, maar ook een ontwrichte schouder of een spierziekte.

Wanneer je klachten hebt aan het bewegingsapparaat, dan is het belangrijk om professionele hulp te zoeken. Een van de medische instanties die deze hulp biedt, is de fysiotherapeut. Fysiotherapie is een behandeling, waarin door middel van massage, training en lichaamsoefening klachten aan het bewegingsapparaat worden voorkomen of verholpen.

Fysiotherapie in Zwolle

Er zijn vele fysiotherapiepraktijken in Nederland, die vaak ook nog eens verschillende fysiotherapeuten werkzaam hebben. Hierdoor kan het lastig zijn een juiste fysiotherapeut uit te kiezen.

Onze fysiotherapiepraktijk in Zwolle is Fysio038. Hier werken fysiotherapeuten die u goed kunnen helpen bij het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat.

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een onze praktijk kunt kiezen. Een eerste reden is de locatie van de praktijk. Het is namelijk prettig om niet te ver te hoeven reizen voor een behandeling. Onze praktijk is daarom ook goed bereikbaar met ruime parkeermogelijkheid. Wel zo makkelijk. Maar er zijn natuurlijk ook inhoudelijke redenen om voor onze praktijk te kiezen.

Fysiotherapie zwolle
Zwolle Fysio

Kwalificatie fysiotherapie

Het is natuurlijk belangrijk om zeker te weten dat een fysiotherapeut daadwerkelijk gekwalificeerd is om te mogen behandelen. Wanneere dit zo is, dan moet een therapeut een BIG-nummer hebben. De fysiotherapeuten van Fysio038 zijn allemaal gekwalificeerd en hebben dan ook een makkelijk vindbaar BIG-nummer. Kijk maar eens op onze site onder het kopje “Het team“. Daar zie je ook de verschillende specialismen van onze therapeuten.

Specialisaties

Binnen de fysiotherapie zijn er verschillende specialisaties. Afhankelijk van je klacht kunnen specifieke specialisaties zorgen voor een betere behandeling. Fysio038 heeft verschillende specialisaties, namelijk:

De fysiotherapeuten bij Fysio038 zijn specialisten, die op masterniveau geschoold zijn. Het voordeel hiervan is dat ze niet alleen extra kennis bezitten dan vereist voor een fysiotherapeut, maar ook dat je makkelijk doorverwezen wordt naar een collega met een specialisatie waarmee je toch beter geholpen wordt.

Cliënt-therapeut relatie

Naast dat een fysiotherapeut de juiste kennis en vermogens moet bezitten om je goed te kunnen helpen, is de connectie tussen jou en de therapeut ook heel belangrijk. Deze connectie wordt de cliënt-therapeut relatie genoemd en is fundamenteel voor een therapeutisch proces.

Uit onderzoek blijkt dat een positieve cliënt-therapeut relatie in de fysiotherapie bijdraagt aan verminderde pijn, verminderde handicap en hogere tevredenheid over de behandeling.

Hiervoor is het belangrijk dat er veel persoonlijke aandacht is tijdens de behandelingen.
Uiteraard moet je eerst één of meerdere afspraken hebben gehad, om te weten of zo’n relatie er is of kan ontstaan. Hiervoor is het belangrijk dat er persoonlijke aandacht is tijdens de behandelingen en dat is precies waar Fysio038 voor staat.

Er is namelijk in de behandelingen niet alleen aandacht voor je klacht, maar ook voor jouw persoonlijke situatie!

Fysiotherapiepraktijk Fysio038

Kortom, ben je op zoek naar gekwalificeerde en gespecialiseerde fysiotherapeuten, die persoonlijke aandacht hebben voor jou en jouw klacht? Dan is Fysio038 de juiste fysiotherapiepraktijk voor u.

Neem vooral een kijkje op onze site om te kijken naar onze verschillende fysiotherapeuten en hun specialisaties. Vervolgens kun je ook gelijk een afspraak maken via de website of gebruik maken van ons telefoonnummer, om een afspraak te maken of eventuele vragen te stellen!

Vragen? neem vrijblijvend contact op.