Manuele therapie in de regio Zwolle

Veel mensen krijgen er mee te maken: nek-, rug- of andere gewrichtsklachten. Uit cijfers van het Ministerie van Volksgezondheid bleek dat ruim 2 miljoen Nederlanders in 2019 gediagnosticeerd waren met nek- en rugklachten. Deze klachten kunnen een grote negatieve impact hebben op uw dagelijkse bezigheden.

Soms wordt er gekozen voor medicatie om de pijnklachten te verlichten, maar in veel gevallen kan manuele therapie een uitstekende uitkomst bieden. Fysio038 biedt manuele therapie in de regio Zwolle aan.

In dit artikel lees je wat manuele therapie precies inhoudt en met wat voor soort klachten je bij een manueel therapeut terecht kunt.

Wat is manuele therapie?

Een manueel therapeut heeft na de opleiding fysiotherapie een vervolgopleiding van drie jaar gevolgd, waarbij de focus ligt op de specialisatie in het functioneren van gewrichten van de wervelkolom en andere gewichten in het lichaam. Hierdoor is een manueel therapeut in staat om complexe klachten met betrekking tot het bewegingsapparaat optimaal te behandelen.

Een manueel therapeut is dus gespecialiseerd in het behandelen van klachten met betrekking tot de wervelkolom en gewrichten in de ledematen. Een manueel therapeut helpt je bij het weer optimaal in beweging brengen van gewrichten, die geblokkeerd zijn. Dit wordt gedaan vanuit een totale kijk op het bewegingsapparaat.

Functioneren jouw gewrichten niet optimaal, dan kan dit zorgen voor pijnklachten, beperking in jouw bewegingsvrijheid en stijfheid. Het doel van manuele therapie is het corrigeren van gewrichten, waardoor je weer soepel kunt bewegen en jouw pijnklachten afnemen.

Hoe gaat een manueel therapeut te werk?

Zoals de term eigenlijk al doet verklappen, maakt een manueel therapeut gebruik van handmatige druktechnieken. Deze druktechnieken worden uitgeoefend op het lichaam, zodat de beweeglijkheid van de gewrichten verbeterd wordt en de functie van het gewricht hersteld kan worden. Hierdoor zal niet alleen de beweeglijkheid verbeteren, maar ook de algehele lichaamshouding.

Allereerst wordt er altijd een lichamelijk onderzoek uitgevoerd, om goed in kaart te kunnen brengen wat uw klachten precies zijn en wat de ernst van het probleem is. Bij ons staat een persoonlijke aanpak centraal; ieder lichaam is immers anders en dat vergt een uniek behandelplan. Op basis van het onderzoek wordt er in samenspraak met jou een behandelplan opgesteld.

Manuele therapie kan een langdurige oplossing voor pijnklachten bieden, omdat de klachten bij de bron worden aangepakt en niet slechts de symptomen worden onderdrukt met medicatie. De aanpak die wordt gehanteerd bij manuele therapie is dan ook volledig natuurlijk; er komen geen farmaceutische middelen aan te pas. Naast de behandeling van de manueel therapeut, worden er adviezen en oefeningen meegeven, zodat je ook thuis aan de slag kunt gaan met jouw herstel.

Manuele therapie Zwolle

Met wat voor klachten kun je bij een manueel therapeut terecht?

Manuele therapie kan een uitkomst bieden, wanneer je last hebt van de volgende klachten:

  • nek- en schouderklachten;
  • rugpijn;
  • heup- en liesklachten;
  • tenniselleboog;
  • pijn aan de kaak;
  • hoofdpijn;
  • duizeligheid door het bewegen van de nek;
  • frozen shoulder (pijn en stijfheid in de schouder;
  • pijn aan hand of pols.

Er zijn dus veel verschillende klachten, waarmee je terecht kunt bij een manueel therapeut. Een groot voordeel van manuele therapie is, dat je de effecten van de behandeling al snel kunt merken. Door gebruik te maken van manuele therapie kunnen jouw pijnklachten snel verlichten en wordt de mobiliteit van jouw gewrichten direct verbeterd.

Manuele therapie bij Fysio038

Ben je op zoek naar een manueel therapeut in de regio Zwolle? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bij Fysiotherapiepraktijk Fysio038 bieden wij naast reguliere fysiotherapeutische behandelingen, ook manuele therapie aan.

Heb je vragen of ben je benieuwd naar onze werkwijze? Aarzel dan niet om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Vragen? neem vrijblijvend contact op.