Manuele therapie bij nekklachten

Heb je regelmatig last van schouderpijn, nekpijn of hoofdpijn? Een manueel therapeut is gespecialiseerd in de wervelkolom en kan je hierbij goed helpen. De behandeling bestaat uit een combinatie van manuele therapie, stabiliserende en spierkrachtversterkende oefentherapie.

De effecten van manuele therapie zijn vaak snel te merken. Je kunt vrijer bewegen en ervaart minder pijn.

Wat voor klachten ervaar je bij nekpijn?

Nekpijn komt veel voor. Ongeveer 2 op de 3 mensen heeft in het leven wel eens last van nekpijn. Dit kan plotseling ontstaan of meer geleidelijk. De pijn kan samengaan met een stijf gevoel en je kunt ook uitstralende pijn hebben naar je hoofd, schouders of arm.

De oorzaak van nekpijn is niet altijd duidelijk, maar in de meeste gevallen ontstaan de klachten door spanningen, overbelasting, een verkeerde beweging of een verkeerde houding. De oorzaak van de klachten, bepaald de focus van onze therapie. Daarom brengen we eerst de oorzaak in kaart en starten we vervolgens met een persoonlijk behandelplan.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een manueel therapeut heeft extra kennis van de bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom in het bijzonder. Manuele therapie verhelpt of vermindert gewrichtsklachten en (uitstralende) pijn door de wervelkolom te ‘mobiliseren.

Bij deze techniek past de therapeut met zijn handen specifieke mobilisaties en manipulaties toe op de rugwervels om de bewegingsvrijheid te verbeteren en pijn te verminderen.

Deze vorm van therapie helpt vaak bij klachten als hoofdpijn, rugpijn, nekpijn en schouderpijn.

Manuele Therapie bij Nekklachten

Manuele therapie bij nek-, rug-, en schouderklachten

In veel gevallen zijn klachten aan je nek, rug en schouders arbeid gerelateerd. De manueel therapeut gaat samen met jou op zoek naar de oorzaak en stelt een persoonlijk behandelplan op om jouw klachten zo snel mogelijk te verminderen. Bij deze klachten kan er naast mobilisaties ook massage of dry needling worden toegepast.

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht die kan ontstaan vanuit de nek. Een manueel therapeut kan je hierbij helpen door mobilisaties uit te voeren bij je nek en hoge rug, maar ook door spierkracht oefeningen mee te geven om je nek weer sterker te maken.

Wanneer de spieren in de nek erg gespannen zijn, kan de therapeut er ook voor kiezen om deze te laten ontspannen door middel van massage of dry needling.

Je bezoek bij de manuele fysiotherapeut

Bij manuele therapie voor nekklachten zal de therapeut eerst een gesprek met je voeren waarin je vertelt wat je klachten zijn en wat het beloop van je klachten is. Daarna zal de therapeut een grondig onderzoek uitvoeren om de oorzaak van de klachten te bepalen.

Hierna kan de therapeut je doorsturen naar een andere deskundige, maar in de meeste gevallen kan de therapeut je helpen en kan de behandeling van de klachten starten.

Voel je welkom bij Fysio 038

Bij Fysio 038 zal een team van hoogopgeleide fysiotherapeuten er alles aan doen om jouw klachten te verhelpen. We zijn een praktijk met meer dan 10 jaar ervaring. We zijn persoonlijk betrokken bij al onze patiënten en maken voor iedereen een persoonlijk behandelplan.

We kijken samen met jou hoe we jouw klachten het beste kunnen behandelen, zodat je zo snel mogelijk weer pijnvrij door het leven kunt gaan. Bij Fysio 038 ben je in goede handen.

Plan direct een afspraak in via de website, bel of kom langs!

Vragen? neem vrijblijvend contact op.